Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Θερινό σινεμά στην πλατεία Ναυαρίνου από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Έναν θερινό κινηματογράφο θα στήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στον πεζόδρομο της Ισαύρων στην πλατεία Ναυαρίνου, το Σάββατο 5 Ιουνίου, από τις 9.30 το βράδυ ως τις 11 τη νύχτα. Πρόκειται για τη συμμετοχή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο διήμερο αστικό πείραμα για μια διαφορετική πόλη “Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς”, που διοργανώνει το περιοδικό “Παράλλαξη”, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έκδοσή του...
Η εκδήλωση, που θα είναι ανοιχτή στο κοινό, περιλαμβάνει την προβολή των ντοκιμαντέρ “Ωκεανοί από πλαστικό” (The Mermaid’s Tears: Oceans of Plastic) της Σαντρίν Φεϊντέλ (Βραβείο τηλεοπτικής προβολής της ΕΡΤ 3 στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα) και “Τοξική παιδική χαρά” (Toxic playground) των Λαρς Έντμαν και Γουίλιαμ Γιόχανσον (ενότητα “Πλανήτης σε Κίνδυνο”, 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα), καθώς και την προβολή της βραβευμένης ταινίας “World war 3″ ή “World water war” των Στέλιου Αλεξανδράκη και Μενέλαου Παμπουκίδη, φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Το διήμερο “Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς” θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουνίου 2010 και συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικές εκδηλώσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, οι οποίες έχουν ως άξονα την πράσινη ανάπτυξη, τις φιλικότερες δράσεις προς το περιβάλλον, αρχιτεκτονικές προτάσεις και παρεμβάσεις, αλλά και happening πολιτισμού σε αναπάντεχα μέρη της πόλης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας ετερόκλητων δυνάμεων που υποδηλώνει τη διάθεση της πόλης για εξωστρέφεια και δημιουργία. Από το Θερμαϊκό και την αποκατάσταση της σχέσης της πόλης με τη θάλασσα, μέχρι την ανακύκλωση και τα αρχιτεκτονικά projects του μέλλοντος, ξετυλίγεται για 48 ώρες ένας καταιγισμός δράσεων που θα μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε ένα αληθινό φυτώριο ιδεών και προτάσεων, από τα πιο δημιουργικά μυαλά της πόλης.

πηγή-kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου