Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Συνέντευξη της Τ. Μπιρμπίλη στο Εco Νews

Το υπουργείο Περιβάλλοντος σύντομα θα παρουσιάσει μια Πρωτοβουλία «Αθήνα 2014», που ουσιαστικά σηματοδοτεί τη χαμένη ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων, τονίζει σε συνέντευξή της η Τίνα Μπιρμπίλη στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ "eco news" η οποία θα μεταδοθεί την Παρασκευή στις 9 στο δελτίο ειδήσεων. Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία περιλαμβάνει όλη την παραλία και φθάνει μέχρι το Σούνιο...
Επισημαίνει πως δεν υπάρχει θέμα ρύθμισης νομιμοποίησης των αυθαιρέτων λέγοντας ότι οποιαδήποτε εισπρακτική ρύθμιση, που έχει να κάνει με νόμο, ο οποίος επίσης δεν εφαρμόζεται είναι θέμα θέμα του υπουργείου Οικονομικών να ρυθμίσει τα συγκεκριμένα χρέη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρει πως οι δασικοί χάρτες θα προκαλέσουν τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση που έχει γίνει ποτέ.

Σημειώνει πως το υπουργείο περιβάλλοντος αρχίζει από τους δασικούς χάρτες της Ανατολικής Αττικής η οποία είναι πολύ βεβαρημένη και έχει τη μεγαλύτερη οικιστική πίεση, ίσως από όλη της Ευρώπη.

Η κ. Μπιρμπίλη τονίζει επίσης ότι θα υπάρξουν χιλιάδες ενστάσεις γιατί συγκρούονται μεγάλα και μικρά συμφέροντα του καθενός από εμάς και αυτό που χρειάζεται είναι να ξεκαθαριστεί ποια έκταση είναι δασική και ποια όχι.

Στο μεταξύ, η προβολή του ντοκιμαντέρ"Το σύνδρομο του Τιτανικού", μιας αλληγορίας για τις επιπτώσεις του σημερινού μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης, είναι η καινούργια δράση του υπουργείου Περιβάλλοντος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ έχει στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών για τα προβλήματα του πλανήτη και έρχεται σε συνέχεια των εκδηλώσεων που ξεκινούν από σήμερα, 4 Ιουνίου, με την έκθεση "Ανακυκλώνουμε με τέχνη" στο Μουσείο Μπενάκη και ολοκληρώνονται στις 20 Ιουνίου.

πηγή-skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου