Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γράφουν Ιστορία στο Διάστημα

Το ένα μετά το άλλο ορόσημο θέτει η αποστολή της Αμερικανικής Αεροδιαστημικής Υπηρεσίας (NASA) που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Οι αστροναύτες Μάικ Φινκ και Γκρεγκ Χάμιτοφ πραγματοποίησαν την τελευταία βόλτα στο Διάστημα (φωτογραφία) σχετικά με τους...
αστροναύτες, οι οποίοι μεταβαίνουν στον ISS, ενώ ολοκλήρωσαν την κατασκευή του σταθμού που ξεκίνησε το 1998 και μετέδωσαν το ιστορικό μήνυμα για τον τερματισμό των εργασιών, καλώντας το Κέντρο Ελέγχου Αποστολών στο Χιούστον.

Η χτεσινή ήταν η 159η διαστημική βόλτα αστροναυτών για την κατασκευή ή συντήρηση του ISS και ο Φινκ ετοιμάζεται να καταρρίψει το ρεκόρ παραμονής στο σταθμό, ξεπερνώντας τις 377 μέρες που συμπλήρωσε συνάδελφός του.

Η αποστολή του διαστημικού λεωφορείου Endeavour θα μπει στην τελική ευθεία την Κυριακή, όταν θα αποκολληθεί από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ η προσγείωση στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Η NASA θα πραγματοποιήσει την 135η και τελευταία αποστολή διαστημικού λεωφορείου στον ISS στις 8 Ιουλίου, όταν προγραμματίζεται η εκτόξευση του Discovery.

πηγή-agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου