Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Το Google συμμετέχει στους εορτασμούς για τη γέννηση του Τζον Λένον

Η διεθνής πύλη αναζήτησης Google συμμετέχει σήμερα στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για την επέτειο των 70 χρόνων από τη γέννηση του Τζον Λένον, αποτίοντας φόρο τιμής στο δημιουργό του τραγουδιού «Imagine».

Σε όλες τις ευρωπαϊκές και ασιατικές μηχανές αναζήτησης η αρχική σελίδα του Google είναι διακοσμημένη έτσι ώστε οι χρήστες με ένα κλικ πάνω στο λογότυπο μπορούν να παρακολουθήσουν ένα βίντεο 32 δευτερολέπτων με τον Λένον.

Το σήμα της διεθνούς πύλης αναζήτησης έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε κάθε γράμμα της λέξης Google να έχει αντικατασταθεί με σχέδιο λουλουδιών και πεταλούδων σε μαύρο και άσπρο χρώμα που παραπέμπει αμέσως στο δολοφονημένο μέλος του συγκροτήματος των Beatles.

Ο Τζον Λένον, αν ζούσε, θα συμπλήρωνε αύριο Σάββατο τα 70 του χρόνια, επέτειος που θα γιορταστεί με ιδιαίτερες εκδηλώσεις στο Λίβερπουλ στη Νέα Υόρκη και στο Ρέικιαβικ. Ο δημιουργός των αξεπέραστων τραγουδιών «Imagine», «Strawberry Fields Forever» και «All you Need is Love» δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 στη Νέα Υόρκη.

Είναι η πρώτη φορά που το Google, το οποίο συνηθίζει να αλλάζει το λογότυπο του για διάφορες επετείους, προβάλει βίντεο όταν οι χρήστες κάνουν κλικ πάνω στο λογότυπο του.

πηγή-kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου