Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Τοπικά νεα: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ Η κλοπή θα φέρει...ξηρασία

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΗΤΤΑ  

Με ξηρασία απειλούνται περί τις 25.000 στρέμματα με αγροτικές καλλιέργειες στο δήμο Σερβίων εξ αιτίας κλοπής και καταστροφών που προκάλεσαν ,αγνωστοι σε αντλιοστάσιο.

Οι άγνωστοι δράστες  «σήκωσαν » καλώδια πάνω από 1000 μέτρα, από το αντλιοστάσιο του αρδευτικού, για να βγάλουν τον χαλκό που περιέχεται σε αυτά,  προκαλώντας συγχρόνως μεγάλες ζημιές, οι οποίες είναι δύσκολο να επιδιορθωθούν μέχρι την 1η Απριλίου που αρχίζει η αρδευτική περίοδος.
Την κλοπή αντελήφθησαν  οι υπάλληλοι του Τομέα Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Σερβίων, οι οποίοι πήγαν στο αντλιοστάσιο της λίμνης Πολυφύτου,  για να ξεκινήσουν την προγραμματισμένη συντήρηση. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, που εκτιμά πώς η κλοπή  έγινε το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου."Βρήκαμε παραβιασμένη την πόρτα της περίφραξης και την κεντρική πόρτα του αντλιοστασίου", δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σερβίων, Κώστας Ζαρογιάννης.
Εκτιμά ότι οι ζημιές  που προκληθηκαν είναι πολύ μεγαλύτερες από την αξία του καλωδίου που εκλάπη. Το ύψος των ζημιών  θα διαπιστωθεί όταν βγουν οι υποβρύχιες αντλίες από το νερό αλλά από μιά πρώτη εκτιμηση υπολογίζονται σε 60.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν δέκα μεγάλες αντλίες μέσα στη λίμνη, οι οποίες έχουν από 42 μέτρα καλώδιο η κάθε μία μέσα στο νερό. Από το αρδευτικό του δήμου Σερβίων ποτίζουν  τα χωράφια τους οι αγρότες των Σερβίων, του Πλατανορεύματος, των Αυλών, των Κρανιδίων και των Γουλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου