Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Στο 22% η ανεργία στη Κίνα

Η Κίνα με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο εργαζόμενους -η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη μας με πληθυσμό 1,3 δισ.- βρίσκεται εντούτοις αντιμέτωπη με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανέργων, 22% του ‘ενεργού’ πληθυσμού της, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα στο Πεκίνο η κυβέρνηση.

Σήμερα, 780 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται σε όλη την κινεζική επικράτεια, προστίθεται στην ίδια κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ανθρωπίνων πόρων και Κοινωνικής ασφάλειας, ο Γι Σενγκτζί, προέβη στην ομολογία ότι «και στο ορατό μέλλον η Κίνα θα έχει μεγάλο πρόβλημα από την άποψη της ανεργίας».

Αστυφιλία

Ο Σενγκτζί πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη αστυφιλία σήμερα στην Κίνα, σήμερα, μεγάλη, «και η πίεση που ασκείται απο τους αγρότες στην αχανή ύπαιθρό της, για την εξεύρεση εργασίας είναι πολύ σημαντική».

Υπολόγισε ταυτοχρόνως τους άνεργους επαρχιώτες «σε περίπου 100 εκατομμύρια»…

«Όλοι αυτοί αναζητούν μία καλύτερη τύχη στις μεγαλουπόλεις μας», πρόσθεσε ο Σενγκτζί.

Άλλοτε, το πρόβλημα της ανεργίας στην Κίνα «συγκαλυπτόταν», επειδή και αραιότερες ήταν οι σχετικές επίσημες στατιστικές, αλλά και μόνον την ανεργία στις πόλεις λάμβαναν υπόψή τους, σχολιάζουν οι οικονομικοί αναλυτές.

Σήμερα, εκατοντάδες εκατομμύρια επαρχιώτες συρρέουν στις μεγαλουπόλεις της Κίνας, ενώ η εθνική οικονομία αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό των 30 τελευταίων ετών (ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης πολύ κοντά στο +10%)!

-Έχει προβλεφθεί, εγκύρως, δηλαδή από την κυβερνητική «Υπηρεσία του Σχεδιασμού για τον πληθυσμό», ότι «το έτος 2015, όλες μαζί οι κινεζικές μεγαλουπόλεις θα φιλοξενούν 700 εκατομμύρια περισσότερους κατοίκους, ξεπερνώντας έτσι για πρώτη φορά τον αστικό πληθυσμό της Κίνας».

πηγή-apogevmatini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου