Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΓΔΜ -Γκρούεφσκι: «Ο Νίμιτς δεν έχει υποβάλει νέα πρόταση»

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς δεν έχει υποβάλει στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ νέα πρόταση για το θέμα της ονομασίας,ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Νιμιτς υπέβαλλε πρόταση για ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», δήλωσε ότι...
κάτι τέτοιο είναι «εντελώς ανακριβές » και πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους εικασίες διακινούνται από ελληνικά ΜΜΕ. «Ο κ. Νίμιτς δεν έχει υποβάλει καμία νέα πρόταση. Κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανακριβές. Πρόκειται για εικασίες που εμφανίζονται τακτικά στα ελληνικά ΜΜΕ και οι οποίες αναμένεται να πληθύνουν την προσεχή περίοδο, καθότι στην Ελλάδα ήδη έχει ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι.

«Εμείς πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σχετικά με αυτές τις αναφορές και ελπίζω και εσείς να είστε πιο προσεκτικοί στις αναλύσεις σας σχετικά με τα γραφόμενα στα ελληνικά ΜΜΕ»,πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση.

πηγή-ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου