Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

"Είναι οι Ελληνες άξιοι λύπησης;" Αναρωτιέται άρθρο του BBC.


To κείμενο που ανέβηκε χτες το βράδυ στην ιστοσελίδα του BBC έχει τον τίτλο «Πρέπει να λυπόμαστε την Ελλάδα;». Δυο ειδικοί επιχειρηματολογούν για το αν θα πρέπει ή όχι να μας λυπηθούν οι ξένοι. 


Ο Nicholas Walton που δουλεύει στο European Council on Foreign Relations υποστηρίζει ότι δεν είμαστε άξιοι λύπησης. Εκτός από τα γνωστά (μάλλον πιασάρικα) επιχειρήματα για την Ελλάδα που είναι γεμάτη Porsche, για το γεγονός ότι κάθε βουλευτής μας έχει δικαίωμα σε δικό του αμάξι κλπ το βασικό επιχείρημα του Walton είναι ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα καταχράστηκε επί χρόνια τους πόρους της Ευρωπαϊκής ένωσης, ενώ οι Έλληνες επί χρόνια φοροδιαφεύγανε. 

Σε εξαίρεση με τη νέα γενιά που δε φταίει, όλοι οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι, ισχυρίζεται ο Walton. Υπέρ της λύπησης (που φτάσαμε Θε μου!) είναι ο Simon Τilford του Centre for European Reform o oποίος υποστηρίζει ότι οι Έλληνες έχουν κάνει τα τελευταία δύο χρόνια πιο πολλές θυσίες από τους πολίτες  οποιασδήποτε άλλης αναπτυγμένης χώρα- με αποτέλεσμα ή οικονομία να κοντεύει να καταρρεύσει ενώ ακόμα και τώρα οι Έλληνες καλούνται να θυσιάσουν ακόμα περισσότερα. Η ευθύνη υποστηρίζει ο Tilford , είναι των πολιτικών που έβαλαν τη χώρα στο ευρώ για όλους τους λάθος λόγους. 

Πρέπει όμως να λυπηθούμε τους Έλληνες, υποστηρίζει ο αρθρογράφος- αντιμετωπίζουν φοβερό πρόβλημα χωρίς καμία προοπτική να βγουν από την κρίση.  Τα σχόλια  κάτω από το άρθρο πάντως θυμίζουν ανθισμένο μπαξέ. «Νόμιζα ότι διάβαζα τη σελίδα του BBC και όχι τη Sun» έχει γράψει κάποιος καυστικά.

Πηγή-lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου