Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Για ένα παπούτσι: Συνεχίζεται η διαμάχη στο BBC

Δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό με το παπούτσι κατά του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του BBC στην Ελλάδα Malcolm Brabant, συνεχίζεται η διαμάχη στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Mετά την απόσυρση από το διαδίκτυο του ρεπορτάζ του Brabant, το BBC κατηγορείται ότι δεν υποστήριξε τον συνεργάτη του. Στο θέμα αναφέρεται και δημοσίευμα της Guardian, στο οποίο τονίζεται ότι «το BBC κατέβασε το ρεπορτάζ από το διαδίκτυο όταν ‘οπαδοί της κυβέρνησης’, καθώς και τα ελληνικά ΜΜΕ, διαμαρτυρήθηκαν για το ρεπορτάζ και αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά του».

Μάλιστα, η εφημερίδα παραπέμπει και σε ανώνυμο άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα», το οποίο καλούσε μεταξύ άλλων τον Βρετανό ανταποκριτή, όχι μόνο να ζητήσει συγνώμη αλλά και να αναλογιστεί εάν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται πλέον ως σοβαρός ανταποκριτής στην Αθήνα.

Η Guardian τονίζει ότι ο Brabant έχει στο παρελθόν τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις για τη δημοσιογραφική του δουλειά στο BBC, ενώ σημειώνει πως το βίντεο κατέβηκε από το διαδίκτυο, παρά τις διαμαρτυρίες του Brabant, ενώ «μετά τα ερωτήματα της Guardian, το BBC ανέβασε εκ νέου το ρεπορτάζ στο διαδίκτυο».

Αναφορά γίνεται και στην εμφάνιση του BBC World Editor του BBC, Jon Williams στην τηλεόραση του Σκάι, ο οποίος υπερασπίστηκε τον Malcolm Brabant. Στο μεταξύ, ο πρώην ανταποκριτής του BBC, Martin Bell, δηλώνει στην εφημερίδα, σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης από την πλευρά του BBC: «Με ανησυχεί κάπως διότι δεν υπήρξε κάποια στήριξη. Θεωρώ αδιανόητο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε μία αποκαλούμενη δημοκρατία. Δεν είναι εύκολο να είναι κανείς ξένος ανταποκριτής. Θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να λειτουργούν χωρίς εκφοβισμό».

Η Guardian επικαλείται και φίλο του Brabant, ο οποίος δηλώνει ότι: «Η έλλειψη κάποιας στήριξης από την πλευρά του BBC έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στο όνομα (του Brabant) στην Ελλάδα, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί πλέον να μην μπορεί να εργαστεί εκεί. Είναι οργισμένος».

«Το ρεπορτάζ που αφορούσε στο περιστατικό με το παπούτσι καλύφθηκε από το ηλεκτρονικό κομμάτι του BBC κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Υπήρξαν ερωτηματικά όσον αφορά το περιστατικό, οπότε και το ρεπορτάζ κατέβηκε, τώρα όμως έχει ανέβει και πάλι, δεδομένου ότι είναι για μας ξεκάθαρο ότι τα όσα ειπώθηκαν ήταν αβάσιμα», σημειώνει από την πλευρά του εκπρόσωπος του BBC.

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου