Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Της εξεταστικής!

Της Στέλλας Αλαφούζου από το protagon.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε στην Κ.Ο του κόμματος του ότι, όταν η Ν.Δ αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο. Ουσιαστικά αυτό αποτελεί απάντηση στην απόφαση για πρόσκληση του Κ. Καραμανλή στην αρμόδια επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τις εξεταστικές επιτροπές προκειμένου να αποπροσανατολίσει. Ομως αυτή η ιστορία με τις εξεταστικές επιτροπές έχει και τα χαριτωμένα της...

 Μόλις χθες ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δήλωνε στον ΒΗΜΑ FM ότι, «Το να σύρεται ένας πρώην πρωθυπουργός στην Προανακριτική Επιτροπή είναι προσβολή στην πολιτική αισθητική» (υπάρχει τέτοια;), συνεχίζοντας δήλωσε «Τελικά τι είναι το Βατοπέδι; Μια εξυπηρέτηση που κάναμε στη μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Την κάναμε αυτή την εξυπηρέτηση; Μπορούμε να κατηγορηθούμε για θρησκοληψία και συντηρητισμό; Ούτως ή άλλως πάντα υπήρχε ένα συντηρητικό κομμάτι στη ΝΔ». Δήλωση «άλλα λέει η θεια μου» και μάλιστα σε ώρες δύσκολες.

Και βέβαια δεν μπορεί η ΝΔ να κατηγορηθεί για θρησκοληψία και συντηρητισμό. Δεν θυμάμαι κανέναν θρησκόληπτο σ’ αυτήν την ιστορία. Έναν Θόδωρο θυμάμαι που είχε για πνευματικό έναν μοναχό Εφραίμ. Τίποτα περισσότερο. Ποια θρησκοληψία; Από την άλλη «εξυπηρέτηση» μπορούν να είναι τα πάντα πια;

Το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να μην παραστεί προσωπικά ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής, που διερευνά την υπόθεση Βατοπέδι, και να κινηθεί στην πεπατημένη του 2008, υποστηρίζοντας στο γραπτό του υπόμνημα -αυτή τη φορά-, ότι άργησε να αντιληφθεί τις διαστάσεις, αυτής της σκανδαλώδους υπόθεσης… μας γλιτώνει ίσως από τέτοιες δηλώσεις που στ’ αλήθεια δεν βρίσκω τι προσπαθούν να διαφυλάξουν. Δεν έχει μείνει τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου