Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Περικοπές σε γραφεία τύπου και στο προσωπικό τους από τη κυβέρνηση

Το κλείσιμο επτά γραφείων τύπου και επικοινωνίας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Ενημέρωσης στο εξωτερικό και την σημαντική περικοπή προσωπικού στα υπόλοιπα που θα λειτουργούν ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων. Με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας- Ενημέρωσης έπειτα από σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, κλείνουν επτά γραφεία τύπου & επικοινωνίας.
Πρόκειται για τα γραφεία της Λισσαβόνας, του Δουβλίνου, της Κοπεγχάγης, της Πράγας, του Ζάγκρεμπ, της Βοστώνης και του Λος Άντζελες.

Τονίζεται πως το έργο τους θα καλυφθεί από άλλα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας, όπως και από την Κεντρική Υπηρεσία. Η εξοικονόμηση από το κλείσιμο το γραφείων ανέρχεται ετησίως στα 1.475.000 ευρώ.

Περικοπές σε προσωπικό

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκς να μειωθεί το προσωπικό των γραφείων τύπου και επικοινωνίας του εξωτερικού κατά 82 άτομα από τα 186 που απασχολούνταν τον Σεπτέμβρη του 2009.

Η μείωση στο προσωπικό τονίζεται πως θα αποφέρει οφέλη 4.900.000 ευρώ ετησίως.

Τέλος 17 γραφεία τύπου και επικοινωνίας σταδιακά θα μετακομίζουν σε κτίρια των ελληνικών Πρεσβειών και από το 2011 εκτιμάται πως θα προκύψει εξοικονόμηση 388.000 ευρώ.

Πλέον τα γραφεία τύπου και επικοινωνίας που θα λειτουργούν το Νοέμβριο του 2010 θα είναι 34 με 104 άτομα προσωπικό. Από αυτά 18 συστεγάζονται ήδη στις ελληνικές Πρεσβείες, ενώ άλλα 14 θα μετακομίσουν στο άμεσο μέλλον.

πηγή-enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου