Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Το «Τρένο της Κλιματικής Αλλαγής» θα ... σφυρίξει στις 17 Σεπτεμβρίου

Θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα μεταφέρει μέχρι την Κωνσταντινούπολη το μήνυμα της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να διαφυλάξουμε την "κληρονομιά" των επόμενων γενεών. Ενδιάμεσοι σταθμοί του τρένου θα είναι η Αλεξανδρούπολη και το Σουφλί και θα ξεκιν΄ξσει από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μια δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "Challenge Europe" του British Council, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανάγκη μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Αρχικά, η όλη δράση είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάιο, αλλά μια σειρά από κατολισθήσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, από την πλευρά της Τουρκίας, έκανε αναγκαία την προσωρινή αναστολή της δράσης.

Από τις 17 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, Συνήγοροι του Κλίματος από την Ελλάδα και την Τουρκία θα προσπαθήσουν να δείξουν ότι, η κλιματική αλλαγή περνά τα σύνορα των κρατών και πως για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές της, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι Συνήγοροι του Κλίματος θα κάνουν μια σειρά από δράσεις στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί και την Κωνσταντινούπολη με στόχο να ενημερώσουν μικρούς και μεγάλους για την κλιματική αλλαγή, την ανάγκη μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τα οφέλη της μετακίνησης με τρένο.

πηγή-newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου