Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Moody’s: «Η Ελλάδα θα γίνει Ουκρανία και Πακιστάν»


Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να έχει την τύχη κρατών που αθέτησαν τους όρους των συμφωνιών με το ΔΝΤ προβλέπει αναλυτής της Moody’s. Αυτό σημαίνει διακοπή πληρωμών μέχρι την διευθέτηση των διαφωνιών.


Δεν παίζει μόνο με την τύχη του ευρώ αλλά ρισκάρει σοβαρά τη σχέση της και με το ΔΝΤ η Ελλάδα, με την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Και αυτό γιατί η απόφαση Παπανδρέου μπορεί να θεωρηθεί από Διεθνές Νομισματικό Ταμείου ως παράβαση των δεσμεύσεων της χώρας. Και δεν αποκλείεται το ΔΝΤ να κρίνει ότι η Ελλάδα δεν αξίζει την υποστήριξή του, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ανάλογη... τύχη είχαν στο παρελθόν η Ουκρανία και το Πακιστάν. Αναλυτής της Moody’s προειδοποιεί πως ακολουθεί η χώρα μας!

"Τα σχέδια της Ελλάδας είναι πιθανόν να παρακινήσουν την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να καθυστερήσουν τις επόμενες δόσεις του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα, προκαλώντας κρίση ρευστότητας για την κυβέρνηση", σύμφωνα με αναλυτή του Moody's Analytics.

Σχεδόν 72 ώρες μετά την ανακοίνωση Παπανδρέου πως η συμφωνία των Βρυξελλών θα τεθεί σε δημοψήφισμα, το ΔΝΤ δεν έχει πάρει επισήμως θέση. Και όσες φορές εκπρόσωπος του Ταμείου ρωτήθηκε σχετικά, απέφυγε να απαντήσει.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παίζει ένα δύσκολο παιχνίδι. Η κυβέρνησή του είναι πιθανόν να μην έχει την πολυτέλεια να αρνηθεί το ρευστό, καθώς τα ταμεία θα είναι άδεια από τον μήνα αυτόν, ενώ οι αγορές χρέους είναι κλειστές για την Ελλάδα», σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον οίκο Fitch, «η απόρριψη του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ, του αποτελέσματος της πρόσφατης διαπραγμάτευσης, θα αύξανε τον κίνδυνο αναγκαστικής και ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας», εξέλιξη την οποία οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας έριξε ψυχρό ρεύμα στις σχέσεις της Αθήνας με τον ΔΝΤ, που ήδη δεν βρίσκονταν σε καλό σημείο», προστίθεται στο τηλεγράφημα.

Η έγκριση της εκταμίευσης της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα εκκρεμεί στο συμβούλιο διοίκησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο μπορεί να θεωρήσει ότι η συμφωνία της 11ης Οκτωβρίου είτε χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση είτε είναι άκυρη.

Πηγή-newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου