Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Όλι Ρεν: Συνεχίστε στον ίδιο δρόμο

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να μην επιδείξει χαλάρωση στις προσπάθειες περιορισμού του ελλείμματος και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έστειλε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν. Για το σύνολο της Ε.Ε. ανέφερε ότι ανάκαμψη προχωρά μέσα σε παγκόσμιο κλίμα αβεβαιότητας.
Παρουσιάζοντας τις ενδιάμεσες προβλέψεις για τα επτά μεγαλύτερα κράτη της Ε.Ε. (Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία και Πολωνία), ο επίτροπος σημείωσε ότι τα κράτη μέλη της Ένωσης έχουν "καθησυχαστεί σε κάποιο βαθμό" από τα πολύ αποφασιστικά -όπως τα χαρακτήρισε- μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασία η Ελλάδα να συνεχίσει την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της και τις σοβαρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Για τον Όλι Ρεν, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, όσον αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Γενικά, η Κομισιόν προβλέπει για το σύνολο του 2010 αύξησ ητου πραγματικού ΑΕΠ κατά 1,8% στους "27" και 1,7% στην Ευρωζώνη, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις προβλέψεις της. Ωστόσο, σημειώνει ότι η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη, καθώς η αβεβαιότητα είναι μεγάλη.

Για τον πληθωρισμό, προβλέπει να διαμορφωθεί φέτος στο 1,8% στους "27" και 1,4% στην Ευρωζώνη.

πηγή-enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου