Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Παπανδρέου: "Ίσως να ήμουν και εγώ με τους διαδηλωτές"

«Ίσως και εγώ να ήμουν με τους διαδηλωτές»  ανέφερε ο πρωθυπουργός  Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του  στη Συνδιάσκεψη του Όσλο!   Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι  ο διάλογος πρέπει να είναι πάντα ανοιχτός και να μην υπάρχει αποκλεισμός των πολιτών και πρόσθεσε ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν «μέρος της δημοκρατίας μας».
Για πολλοστή φορά επίσης τις τελευταίες ημέρες άφησε αιχμές εναντίον των ΜΜΕ για τα οποία  υποστήριξε ότι κάποιες φορές  διογκώνουν ορισμένες πλευρές των διαδηλώσεων.

Κατά τα άλλα υποστήριξε ότι τα μέτρα έχουν την… στήριξη των πολιτών, ενώ αν και  αναγνώρισε  ότι υπήρξαν περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις,   παράλληλα ισχυρίσθηκε πως ήσαν απαραίτητες οι κινήσεις  για τη μείωση των ελλειμμάτων. Αναφέρθηκε ακόμα  στην κοινωνική συμφωνία στις αρχές του καλοκαιριού μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτικών οργανώσεων.

«Πήραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέτρα δεκαετιών» ανέφερε  επίσης ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε στην  ομιλία του ότι «το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης δεν είναι το κοινωνικό κράτος». Μίλησε επίσης για την ανάγκη να δοθεί «οξυγόνο στους θεσμούς», μέσω της καταπολέμησης της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, ενώ τάχθηκε και  υπέρ της  αύξησης της  ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Για άλλη μια φορά ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο προσφιλές του θέμα της  «πράσινης» οικονομίας επισημαίνοντας  ότι η Ελλάδα είναι «ιδανικός τόπος» για την ανάπτυξη «πράσινων» επενδύσεων.

Ο  πρωθυπουργός στο περιθώριο της διάσκεψης είχε δεκάλεπτη κατ\' ιδίαν συνομιλία με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

πηγή-madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου