Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ομάδα Scoopa | ανακυκλώνοντας με στυλ


Scoopa ειναι μία ομάδα νέων καλλιτεχνών, που δημιουργεί προσιτό design από αντικείμενα που δεν θέλουμε να καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων και τις χωματερές. Μια εταιρεία upcycling, όπου με καινοτόμο σχεδιασμό φρεσκάρει...
«ξεχασμένες» πρώτες ύλες, τους δίνει καινούργιο σκοπό χρήσης και τους επαν-εφεύρει έναν νέο κύκλο ζωής.

Όπως αναφέρουν στο http://www.upcycling.gr

Χρησιμοποιούμε περιθωριοποιημένες πρώτες ύλες, που φαινομενικά φαντάζουν άχρηστες. για εμάς όμως είναι ανεκτίμητο υλικό σε μια δημιουργική αλυσίδα σύγχρονου σχεδιασμού που εφαρμόζουμε σε έπιπλα, φωτιστικά, μικροαντικείμενα διακόσμησης, ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα.

Οραμα μας είναι μέσω του upcycling να συμβάλλουμε στη λύση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα.

Στοχεύουμε στη βιώσιμη και δημιουργική εργασία νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, δίνοντας βήμα και πρόσβαση στην αγορά σε ανήσυχους δημιουργούς.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στη μείωση των απορριμμάτων και στη μικρότερη κατανάλωση φυσικών πρώτων υλών, υποστηρίζοντας πάντα κάθε μορφή επανάχρησης και ανακύκλωσης.

Επιθυμούμε να γεφυρώσουμε το κενό ανάμεσα σε εταιρείες με κοινωνικές αναζητήσεις και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις για να προσφέρουμε σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες τη δυνατότητα της αειφόρου ανάπτυξης.

Τα προϊόντα της scoopa και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας που τα συνοδεύει, επιτρέπουν -με τη λιτή και ξεκάθαρη προσέγγιση στο σχεδιασμό τους- στη φόρμα, στο συναίσθημα και στην προσωπικότητα να κυριαρχήσουν και να επιστρέψουν ξανά στην καθημερινότητά μας ως πρακτικά, κομψά και οικονομικά αντικείμενα. πάνω από όλα κατασκευάζονται με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος και όλα τα σχέδια αποτελούνται ως επί των πλείστων από επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Η scoopa είναι μια νεοσύστατη ομάδα που απαρτίζεται από freelancer αρχιτέκτονες, εικαστικούς και τεχνίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. στη συνεργασία μας η χαρά της δημιουργίας αποτελεί για όλους εμάς το κεντρικό σημείο αναφοράς.

scoop-ίστε μαζί μας…

Γίνε κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας, υποστηρίζοντας την προσπάθειά μας να μειώσουμε τον όγκο απορριμάτων της πόλης. αναζητούμε και δεχόμαστε κάθε τι που δεν χρειάζεσαι.

αν θέλεις να αδειάσεις την ντουλάπα ή ακόμα και την αποθήκη σου

αν είσαι νέος σχεδιαστής και αναζητείς τρόπο να προωθήσεις τη δουλειά σου

αν έχεις επιχείρηση και ψάχνεις εναλλακτικούς τρόπους ανακύκλωσης, βρίσκουμε λύσεις επανάχρησής τους

αν ανήκεις σε ΜΚΟ και αναζητείς συνεργασίες με βάση τη δημιουργική βιωσιμότητα

αν θέλεις να συμμετάσχεις στις δράσεις κοινωνικού εθελοντισμού που διοργανώνουμε

επικοινώνησε μαζί μας!

στο email: info@scoopa.eu ή στο τηλέφωνο +2313 00 55 70

αν θέλεις μπορείς να μας βρεις και στο χώρο μας Ισαύρων 10 στο κέντρο της θεσσαλονίκης, ή στο εργαστήρι μας Γαμβέτα 55 (περιοχή Ιπποκράτειο).

Πηγή-kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου