Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Τα γλυπτά του Παρθενώνα “επιστρέφουν” σε έκθεση τρισδιάστατης φωτογραφίας

«Ζωντανά» μπορούν να αντικρίσουν οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων-Μενεμένης τα αγάλματα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο βρετανικό μουσείο (ελγίνεια), στην έκθεση που διοργανώνεται στον αύλειο χώρο δημοτικής βιβλιοθήκης Αμπελοκήπων «Αριστοτέλειος».
Η έκθεση τρισδιάστατης φωτογραφίας του δημοσιογράφου Κώστα Κρικέλη με τίτλο «Τα γλυπτά του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο» περιλαμβάνει τρισδιάστατες εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων τις οποίες βλέπει κανείς φορώντας τα ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά.

Το αποτέλεσμα είναι πρωτόγνωρο κι εντυπωσιακό καθώς ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ανάγλυφα, με την πραγματική αίσθηση βάθους και λεπτομέρειας τα γλυπτά, σαν να βρισκόταν ο ίδιος στην αίθουσα του βρετανικού μουσείου, νιώθοντας ότι «μπορεί να τα ακουμπήσει»

Η έκθεση περιλαμβάνει 50 τρισδιάστατες φωτογραφίες και χωρίζεται σε τρεις ενότητες ανάλογα με τα γλυπτά, τα εναέτια, τις μετόπες και τη ζωφόρο.

Στο χώρο θα παρευρίσκεται καθημερινά και ο δημιουργός ο οποίος θα «ξεναγεί» τους επισκέπτες αλλά και θα μοιράζεται μυστικά της τρισδιάστατης φωτογράφισης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 20 Μαΐου, ώρα 20.30, ενώ η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 18.00-21.00 και το Σαββατοκύριακο 10.00-13.00 και 18.00-21.00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαΐου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

πηγή-kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου