Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Όλοι θαυμάζουμε την Ελλάδα εκτός από μερικούς ηλίθιους

Την εκτίμηση ότι «το ευρώ δεν κινδυνεύει και θα επι- βιώσει. Και η Ελλάδα θα επιβιώσει χάρη στο ευρώ» έ- κανε χθες ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, παρουσία και των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα.

Υπέρ της επιμήκυνσης Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι πρέπει να παρατα- θεί η προθεσμία αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, αν και διευκρίνισε ότι για κάτι τέτοιο θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συναίνεση της Ε.Ε., ενώ εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ευ- ρώπης στην προσπάθεια της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστι-κά ότι «όλοι θαυμάζουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, εκτός από μερικούς ηλίθιους».

Όσον αφορά, δε, στο πρόγραμμα σταθερότητας που εφαρ- μόζει η Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι συμφωνεί με τα όσα γίνονται, ωστόσο προσέθεσε ότι αν οι στόχοι δεν επιτευχθούν πλήρως θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και στις συζητήσεις εντός Ε.Ε. σχετικά με το μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων αλλά και το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», λέγοντας ότι έχει γί- νει μια πρόταση από τη Γερμανία και τη Γαλλία, η Ελλάδα και το Λουξεμβούργο είναι υπέρ της ανταγωνιστικότητας, ωστό- σο δεν έμειναν ικανοποιημένες στο τελευταίο Συμβούλιο και ότι η πρόταση που κατατέθηκε εξετάζεται και «θα κρίνουμε όταν γεννηθεί το μωρό».

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου