Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία – Νέα έρευνα

Μια νέα έρευνα υποστηρίζει πως το κλειδί της μακροχρόνιας ευτυχίας δεν βρίσκεται μόνο στα «γονίδια», αλλά και στις επιλογές που κάνουμε στη ζωή, σύμφωνα με δημοσίευμα του WebMD. Οι ερευνητές δηλώνουν πως τα ευρήματα της έρευνας αντικρούουν την κοινή πεποίθηση ότι το ευ ζην καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από κληρονομικούς παράγοντες, την προσωπικότητα και το αν κάποιος είναι παντρεμένος ή όχι.

Η έρευνα έδειξε πως επιλογές σχετικές με την προσωπική ζωή και τον σύντροφο, την ισορροπία μεταξύ εργάσιμου και ελεύθερου χρόνου, η συμμετοχή σε ομαδικές και κοινωνικές δραστηριότητες και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι βασικοί παράγοντες της ποιότητας ζωής.

Σύμφωνα με τον Bruce Headey του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης «οι στόχοι και οι επιλογές έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ευζωία από αυτούς που θεωρούνταν συνήθως βασικοί σε προηγούμενες έρευνες, όπως η εξωστρέφεια και το να είναι κάποιος σε σχέση».

Για παράδειγμα, οι επιστήμονες αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στην οικογένεια, τη συμμετοχή σε κοινωνικές και ομαδικές εκδηλώσεις, καθώς και στη σωματική άσκηση, από την εξωστρέφεια.

Επίσης, η έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που θέτουν ως προτεραιότητα τις οικογενειακές σχέσεις είναι ευτυχέστεροι από εκείνους που επενδύουν στην καριέρα και την οικονομική επιτυχία.

Τα ευρήματα στηρίζονται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το 1984 ως το 2008 στη Γερμανία, με περισσότερους από 60.000 συμμετέχοντες.

πηγή-i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου