Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΠΓΔΜ: Η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να επηρεάσει τη διαπραγματευτική διαδικασία

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, εκτίμησε ότι τα οικονομικά προβλήματα, με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα, μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη διαπραγματευτική διαδικασία για την αναζήτηση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας...
"Η επικοινωνία με τον κ. Μάθιου Νίμιτς δεν εξαρτάται μόνο από τη Μακεδονία, αλλά και από τα συμβάντα στην Ελλάδα, τα προβλήματα της οποίας είναι αρκετά σοβαρά στον οικονομικό τομέα και μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην επικοινωνία της Ελλάδας με τον κ.Νίμιτς", δήλωσε, σήμερα, στα Σκόπια ο κ. Μιλόσοσκι.

Σχετικά με τη φιλοδοξία της ΠΓΔΜ να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στη λήξη της ισπανικής προεδρίας και τις διαδικασίες διεύρυνσης της Ένωσης, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι υπάρχει ένας "ανταγωνισμός", όπως τον χαρακτήρισε, στους κόλπους της ΕΕ γι΄ αυτά τα θέματα.

"Δεν αποτελεί μυστικό ότι υπάρχει μία ομάδα χωρών-μελών που θεωρεί ότι η ΕΕ έχει τα δικά της προβλήματα και προκλήσεις και πρέπει να επικεντρωθεί σ΄αυτά την επόμενη περίοδο, αφήνοντας στην άκρη ζητήματα, τα οποία είναι πρωταρχικής σημασίας για τη χώρα μας και μία άλλη ομάδα χωρών-μελών, η οποία θεωρεί ότι η ΕΕ πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στη διαδικασία διεύρυνσης", συμπλήρωσε ο κ. Μιλόσοσκι.

πηγή-capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου