Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Καρκίνος του προστάτη: νέα θεραπεία μειώνει τη θνησιμότητα κατά 43%

Κατά 43% μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα των ανδρών που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη η νέα συνδυαστική θεραπεία, που πριλαμβάνει ακτινοθεραπεία και ορμονική θεραπεία.
Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα,  τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν την Κυριακή στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής εταιρείας κλινικής ογκολογίας στο Σικάγο...

«Η μελέτη ανατρέπει το δόγμα που κυριαρχούσε μέχρι σήμερα και σύμφωνα με το οποίο αρκεί μόνο η ορμονική θεραπεία για τον προχωρημένο, εστιασμένο, καρκίνο στον προστάτη», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μελέτης, Padraig Warde, διευθυντής προγράμματος θεραπευτικών ακτινοβολιών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Τορόντο «Princess Margaret».
«Όπως διαπιστώσαμε, οι άνδρες που υποβλήθηκαν σε συνδυαστική θεραπεία έζησαν περισσότερο, ενώ παράλληλα είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τον καρκίνο τους, συγκριτικά με τους ασθενείς που υποβάλλονταν μόνο σε ορμονοθεραπεία», προσέθεσε ο δρ. Warde.

Στην έρευνα συμμετείχαν 602 ασθενείς, οι οποίοι υποβλήθηκαν μόνο σε ορμονοθεραπεία, και 603 άνδρες που υποβλήθηκαν στη νέα συνδυαστική θεραπεία (ορμονικη θεραπεία και ακτινοθεραπεία).
Όπως προέκυψε από την έρευνα, έπειτα από επτά χρόνια το 74% εκείνων που είχαν υποβληθεί στη συνδυαστική θεραπεία ζούσαν.
Αντίθετα, από τους άνδρες που είχαν υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία, μόνο το 66% είχε επιβιώσει.
Επιπλέον, μόνο το 10% των ανδρών που υποβλήθηκαν στη συνδυαστική θεραπεία απεβίωσε από τον καρκίνο του προστάτη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ομάδα των ανδρών που υποβλήθηκαν σε ορμονική θεραπεία φτάνει το 26%.
Εκτός αυτού, οι άνδρες που υποβλήθηκαν σε συνδυαστική θεραπεία έζησαν κατά μέσο όρο έξι μήνες περισσότερο συγκριτικά με εκείνους που υποβλήθηκαν μόνο στην ορμονική θεραπεία.

Τουλάχιστον το 20% των ανδρών που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη πάσχει από τους τύπους που εξετάστηκαν στο πλαίσιο των κλινικών μελετών.
«Τα ευρήματα δείχνουν ότι η προσθήκη της ακτινοθεραπείας στη συμβατική θεραπεία είναι ένα ενδεχόμενο που θα έπρεπε να εξεταστεί σοβαρά», επισήμανε ο δρ. Padraig Warde.

πηγή-.i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου