Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

"Κινητοποποιήσεις εάν η υπουργός Παιδείας επιμείνει..."

Με απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιούν η Διδασκαλική Ομοσπονδία και η ΟΛΜΕ σε περίπτωση που η υπουργός Παιδείας επιμείνει στις αλλαγές για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης μετά την συνάντησή του με την Άννα Διαμαντοπούλου, είπε ότι...
τις επόμενες ημέρες η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα στείλει στην υπουργό, γραπτές παρατηρήσεις επί του νομοσχεδίου. Η κ. Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί εντός της ημέρας και με το προεδρείο της ΟΛΜΕ. Για το μεσημέρι της Πέμπτης, ΟΛΜΕ, ωρομίσθιοι και αναπληρωτές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο. Η Ομοσπονδία έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.
Όχι στην κατάργηση του "10"
Αντίθετος με την κατάργηση της βάσης του «10» εμφανίστηκε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» ο πρόεδρος των ΤΕΙ Πειραιά Λάζαρος Βρυζίδης. Όπως τόνισε ο κ. Βρυζίδης η κατάργηση της βάσης του «10» θα αυξήσει κατακόρυφα των αριθμό των μεταγραφών στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά από τα ΤΕΙ της Περιφέρειας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι μεταγραφές ενδέχεται να φτάσουν και τις 2.000 και υπογράμμισε ότι τα ΤΕΙ δεν έχουν ούτε την υποδομή, ούτε τα χρήματα για να αντεπεξέλθουν στον αυξημένο αριθμό φοιτητών και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το επίπεδο των ΤΕΙ θα πέσει.
Ο κ. Βρυζίδης τόνισε θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους φοιτητές για να παραμένουν στα περιφερειακά ΤΕΙ και υπογράμμισε ότι όσοι μαθητές περνούν ενώ έχουν γράψει κάτω από «10» θα πρέπει να παραμείνουν στο ΤΕΙ που πέρασαν. Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, υπογράμμισε ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρειάζεται μεταρρύθμιση με ένα «νέο Καλλικράτη».

πηγή-skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου