Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

«Κάνει καλά τη δουλειά του», εκτιμά ένας στους δύο για Γιώργο

Τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση ΠΑΣOK εμπιστεύεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, η πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύεται στην ηλεκτριονική έκδοση «fantomas». Στη δημοσκόπηση της «ALCO», η οποία διεξήχθη σε δείγμα 100 ατόμων με τηλεφωνικές συνεντεύξεις μεταξύ 8 και 13 Απριλίου, οι ψηφοφόροι απαντούν σε ποσοστό 49,9% θετικά στην ερώτηση εάν...
είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο «που ο πρωθυπουργός κάνει τη δουλειά του». Για τον Αντώνη Σαμαρά οι θετικές γνώμες ως προς τον απολογισμό της δράσης του φθάνουν το 36,3%. Επίσης, το 42% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γ. Παπανδρέου για να αντιμετωπίσει στην κρίση. Μόνο το 13,7% δηλώνει ότι εμπιστεύεται για την έξοδο από την κρίση μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ενώ ποσοστό άνω του 35% δεν εμπιστεύεται καμία κυβέρνηση για το συγκεκριμένο στόχο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ συγκεντρώνει θετικές γνώμες από το 68,4% των ψηφοφόρων του κόμματός του, το 28,6% του ΠΑΣΟΚ και το 12,3% των εκλογέων από τα υπόλοιπα κόμματα. Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των υπουργών, την πρώτη πεντάδα αποτελούν οι Α. Λοβέρδος, με 52% θετικές γνώμες, Ευ. Βενιζέλος, με 49%, Γ. Παπακωνσταντίνου, με 49%, Μ. Χρυσοχοΐδης με 43% και η Α. Διαμαντοπούλου με 42%. Ακολουθούν η Λ. Κατσέλη με 38% θετικές γνώμες, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου με 39%, ο Γ. Ραγκούσης με 37%, ο Π. Γερουλάνος 35%, ο Χ. Καστανίδης με 35%, η Τ. Μπιρμπίλη με 35%, ο Δ. Ρέππας με 35% και η Κ. Μπατζελή με 32%.

πηγή-ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου