Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Αυστραλιανό ντοκιμαντέρ για τον Μίκη Θεοδωράκη

Στις 21 Απριλίου και με την ευκαιρία της 85ης επετείου των γενεθλίων του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, θα προβληθεί στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης, ο άνδρας, ο θρύλος, η ιδιοφυΐα» της Ελένης Ευαγγέλου και του Ράσελ Γκούντρικ.
Το αυστραλέζικο ντοκιμαντέρ έχει ήδη παρουσιαστεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας και σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Νότια Αυστραλία, Δημήτρη Χατζόπουλου, πρόκειται για...
«μια ολοκληρωμένη αυτοβιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη, της οποίας η αξία έγκειται στην άμεση και αυθεντική παρουσίαση, από τον ίδιο, όλων εκείνων των ερεθισμάτων που δημιούργησαν έναν γίγαντα της μουσικής, έναν ακατάβλητο αγωνιστή για κοινωνική Δικαιοσύνη και, πάνω απ' όλα, έναν άνθρωπο που πίστεψε, αγάπησε και προέβαλε την Ελλάδα διεθνώς».
Στις δηλώσεις του ανέφερε ακόμα ότι «ο Μίκης της ταινίας είναι ο κοινωνικός άνθρωπος που είναι έτοιμος να πεθάνει για τις ιδέες του, ο φιλόδοξος επαγγελματίας που είναι έτοιμος να ξεπεράσει τον εαυτό του, ακολουθώντας τα βήματα των πρωτοπόρων του χώρου του, είναι ο άνθρωπος που θα δεχθεί να αφήσει το ταλέντο του και το αποτέλεσμα της εργασίας του να “ξεδιψάσει” πνευματικά και ψυχαγωγικά τους συνανθρώπους του, και, τέλος, ο άνθρωπος που θα τιμήσει και θα προβάλλει παντού αυτό που αγαπά περισσότερο από όλα, την πατρίδα του».
Τέλος, ο κ. Χατζόπουλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «όσοι παρακολουθήσουν την ταινία, θα έχουν τις αποδείξεις ότι οι μεγάλες προσωπικότητες κτίζονται με υπομονή, με εργατικότητα, με αρχές και αξίες, τις οποίες υπηρετούν, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά και με άδολη αγάπη, που διαχέεται σε κάθε τους δράση. Τέτοια προσωπικότητα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης».

πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου