Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Τα μαύρα κουτιά «καίνε» τους πιλότους

Σε λάθος χειρισμούς των δύο πιλότων αποδίδουν οι εμπειρογνώμονες, που εξετάζουν τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου πολωνικού προεδρικού Τουπόλεφ-154, τα αίτια της τραγωδίας που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Πολωνία.
Οι ρωσικές Αρχές έχουν ήδη αποκλείσει την πιθανότητα τεχνικό σφάλμα, πυρκαγιά ή έκρηξη να προκάλεσαν τη συντριβή του αεροσκάφους. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax...
αξιωματούχος στη Ρωσία, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες του δυστυχήματος, δήλωσε σχετικά: «Η ανάλυση των δεδομένων, κυρίως των πρώτων αποτελεσμάτων αποκωδικοποίησης των μαύρων κουτιών, δείχνει ότι ένας λάθος χειρισμός των πιλότων προκάλεσε το δυστύχημα». Και πρόσθεσε: «Οι πιλότοι μάλλον δεν έλαβαν υπόψη τους κάποιες ιδιαιτερότητες του ρωσικής κατασκευής αεροσκάφους, ιδιαίτερα στους ελιγμούς προσέγγισης. Μία από αυτές είναι ότι αν η ταχύτητα καθόδου είναι μεγαλύτερη από έξι μέτρα το δευτερόλεπτο, τότε το αεροσκάφος χάνει πολύ πιο γρήγορα ύψος από το συνηθισμένο». Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη «ότι κάποιος υψηλός αξιωματούχος που επέβαινε στο αεροσκάφος ανάγκασε τους πιλότους να προσγειωθούν στο Σμόλενσκ».

πηγή-zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου