Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Τιμητικές πινακίδες στις οικίες σημαντικών Ελλήνων λογοτεχνών

Η πρόταση της Εταιρείας Συγγραφέων να τοποθετηθούν τιμητικές πινακίδες στα σπίτια όπου έζησαν διακεκριμένοι Έλληνες λογοτέχνες, έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ. του Δήμου Αθηναίων.
Στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι: «Η τοποθέτηση των πινακίδων αποτελεί προσφορά τιμής της πόλης των Αθηνών στους λογοτέχνες που έζησαν σε αυτήν και προσέφεραν με το έργο τους. Συμβάλλει δε στην ευρύτερη προβολή της πόλης με την αναφορά σε σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας της...


Πάνω απ’ όλα η μνημόνευση των λογοτεχνών θα συνεισφέρει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ενώ η σήμανση του τόπου κατοικίας τους θα λειτουργήσει ως ιστορικό σήμα της πόλης και των ανθρώπων της».

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να τοποθετηθούν τιμητικές πλακέτες στα σπίτια όπου έζησαν οι: Νίκος Εγγονόπουλος (Αναγνωστοπούλου 65-69), Ανδρέας Εμπειρίκος (Νεοφύτου Βάμβα 6), Οδυσσέας Ελύτης (Σκουφά 63), Γιάννης Ρίτσος (Μιχ. Κόρακα 39), Γιώργος Σεφέρης (Άγρας 20), Διδώ Σωτηρίου (Κοδριγκτώνος 8), Κώστας Ταχτσής (Σαρανταπήχου 29). Την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη εξέφρασε η Εταιρεία Συγγραφέων.

πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου