Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Στα 70 θα παίρνουν σύνταξη οι Βρετανοί!

Μέχρι τα 70 θα εργάζονται οι Βρετανοί, σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις που μελετά η κυβέρνηση μετά τις αλλαγές που έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Εργασίας Ίαν Ντάνκαν Σμιθ. Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους άνδρες στα 66 έτη από τα 65 που είναι σήμερα, θα γίνει πιθανότατα το 2016 αντί για το 2024 που είχε ορίσει η κυβέρνηση. Οκτώ χρόνια νωρίτερα δηλαδή!!!
Οι αλλαγές όμως της κυβέρνησης δε θα σταματήσουν εδώ…
Θα προωθηθεί η μετέπειτα αύξηση στα 70 έτη ενώ μελετάται μέχρι και η εξίσωση ανδρών και γυναικών σε αυτό το επίπεδο… Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες στη Βρετανία αυτή τη στιγμή συνταξιοδοτούνται στα 60…
Εκπρόσωποι συνταξιούχων και εργαζομένων τόνισαν ότι οι αλλαγές πλήττουν τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας, ενώ ο ηγέτης ενός εκ των ισχυρότερων συνδικάτων χαρακτήρισε τα σχέδια «επιστροφή στις ημέρες του Ντίκενς».

Στα μέτρα που προωθεί ο κ. Ντάνκαν-Σμιθ είναι και η κατάργηση του δικαιώματος της εργοδοσίας να απολύει υπαλλήλους που φτάνουν στην ηλικία συνταξιοδότησης, αλλά θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Εν τω μεταξύ, ο Ντέιβιντ Κάμερον απέστειλε επιστολή στους περισσότερους από 6 εκατομμύρια εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ζητώντας τους να υποδείξουν τρόπους περιορισμού του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών τους. Ο έκτακτος προϋπολογισμός προβλέπει ήδη διετές πάγωμα μισθών για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου