Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Οι τράπεζες θα κατάσχουν λογαρισμούς για τις απλήρωτες πιστωτικές κάρτες

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους οι τράπεζες προχωρούν σε αυτό το μέτρο προκειμένου να εισπράξουν τα χρωστούμενα, και με απόφαση δικαστηρίου θα τα εισπράττουν απο τους καταθετικούς λογαριασμούς.

1,2 εκατομμύρια κάρτες βρίσκονται στο “κόκκινο”, δηλαδή 1 στις 5 και οι τράπεζες αναζητούν 1,8 δισ. ευρώ απο τις οφειλές.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του 'Εθνους το ποσοστό των καρτών που βγαίνει κάθε μήνα εκτός συστήματος -έστω και για λίγα 24ωρα- φτάνει ακόμα και το 50%.

Αλλες τράπεζες "μπλοκάρουν" την κάρτα μόλις λήξει ο λογαριασμός πληρωμής και την ενεργοποιούν εκ νέου μόλις πληρωθεί. Αλλες απενεργοποιούν την κάρτα αν ο καταναλωτής δεν πληρώσει 2 συνεχόμενες δόσεις και την ενεργοποιούν μόλις πληρωθεί.

Αν κάποιος καθυστερήσει επί τρεις μήνες την πληρωμή της κάρτας του, η τράπεζα μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής από το Πρωτοδικείο.

Το δικαστήριο αν εκδώσει σχετική απόφαση η τράπεζα μπορεί να εισπράξει το ποσό οφειλής απο καταθετικό λογαρισμό εφόσον όμως ο οφειλέτης διατηρεί στη συγκεκριμένη τράπεζα. Παρ 'ολ' αυτά η τράπεζα δεν θα μπορεί να κάνει ανάληψη απο λογαρισμούς μισθοδοσίας ή σύνταξης.

πηγή-hbnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου