Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Στο επίδομα ανεργίας 3.000 εκατομμυριούχοι!

Ανάμεσα στα εκατομμύρια των Αμερικανών που κατέφυγαν στα επιδόματα ανεργίας από το 2008 και μετά συγκαταλέγονται σχεδόν 3.000 εκατομμυριούχοι! Την αλλόκοτη αυτή είδηση αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία των αμερικανικών φορολογικών αρχών, σύμφωνα με τα οποία...

2.840 αμερικανικά νοικοκυριά με εισόδημα άνω του 1 εκατ. δολαρίων εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις συνολικά 18,6 εκατ. δολάρια που εισέπραξαν από επιδόματα ανεργίας.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται 806 φορολογούμενοι με εισόδημα άνω των 2 εκατ. δολαρίων, αλλά και 17 άτομα με εισοδήματα που υπερβαίνουν τα 10 εκατ. δολάρια. Αθροιστικά, οι εν λόγω εκατομμυριούχοι δήλωσαν ότι έλαβαν επιδόματα ανεργίας ύψους 5,2 εκατ. δολαρίων.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, το ποσό αυτό δεν είναι παρά μια μικροσκοπική μερίδα των 43,7 δισ. δολαρίων που έλαβαν συνολικά 9,5 εκατ. Αμερικανών φορολογούμενων το 2008.

Είναι, ωστόσο, σκανδαλώδες και εκπληκτικό πώς τόσο πολλοί άνθρωποι με εισοδήματα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

Το επίδομα ανεργίας ανέρχεται κατά μέσον όρο στα 300 δολάρια την εβδομάδα. Δεδομένου ότι τα επιδόματα ανεργίας χρηματοδοτούνται από τους φόρους τους οποίους καταβάλλουν οι εργοδότες δεν εξαρτώνται από το εισόδημα, όπως άλλες κοινωνικές παροχές.

Έτσι, ακόμη και ένας εκατομμυριούχος που χάνει τη δουλειά του δικαιούται το ίδιο επίδομα με έναν απολυθέντα εργάτη εργοστασίου ή εστιατορίου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το ποσοστό των φτωχών Αμερικανών αυξήθηκε στο 14,3% το 2009, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 15 ετών.

πηγή-apogevmatini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου