Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Πανελλαδική πανεργατική απεργία

Νέα γενική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο, ημέρα της ψηφοφορίας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στην Πλ.Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11πμ. Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατίας...
"Με την αυριανή 24ωρη γενική απεργία κάνουμε με τον πιο έντονο τρόπο αισθητή την διαμαρτυρία μας για το άδικο, αντικοινωνικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο και για την αδιάλλακτη συμπεριφορά των εργοδοτών όσον αφορά στην υπογραφή της ΕΓΣΣΕ" δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ειδικότερα ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε: "Απορρίπτουμε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο το οποίο καταργεί θεμελιώδεις αρχές του δικαίου. Λέμε όχι στην βίαιη αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών και των εργαζομένων στα ΒΑΕ. Απαιτούμε μεταξύ άλλων ίση αντιμετώπιση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ πριν την 1/1/1983 με τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.

Ο αγώνας δεν θα σταματήσει. Θα έχει συνέχεια και διάρκεια. Άλλωστε η τριετής παραμονή της χώρας μας υπό την επιθεώρηση της τρόϊκας δεν προμηνύει παρά μόνο αγώνα και προσπάθεια εξόδου από τα σκληρά μέτρα που πλήττουν για μια ακόμη φορά περισσότερο εκείνους που έχουν και την μεγαλύτερη ανάγκη".

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεργία η ΠΝΟ δεν είχε συμμετάσχει, πλην δύο σωματείων, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Συμμετοχή, στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, αποφάσισε και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Επιπλέον, για μία ακόμη ημέρα μέχρι και τις 8 Ιουλίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δηλώνει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν προαναγγελθεί για την Πέμπτη 8 Ιουλίου, με στόχο την άρση των αδικιών που επιφέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, με απόφαση - ψήφισμα που ενέκρινε στις 28/6/2010, διατύπωσε τη σοβαρή ανησυχία του και την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου του εμπορικού κόσμου για τις δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα.
 
Ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει το Λεκανοπέδιο Αττικής, από αύριο στις 6 το πρωί, μέχρι στις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Έτσι δεν θα κινηθούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, το Τραμ και ο Προαστιακός. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα του ΟΣΕ, καθώς δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο εσωτερικού και εξωτερικού, εκτός ορισμένων, των λεγόμενων "Κοινωνικών Αναγκών".

Στο Μετρό υπήρξε διαφωνία μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων στο συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς, για τη στάση που θα τηρήσουν στην αυριανή απεργία. Συγκεκριμένα, ενώ το ΣΕΛΜΑ αποφάσισε να διακόψει την απεργία μεταξύ 10 το πρωί και 4 το απόγευμα, το σωματείο των Οδηγών, επέμεινε στην πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας. Έτσι οι συρμοί του Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από αύρο στις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας. Τα αστικά λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 8 και έως τις 8.30 το πρωί ανάλογα με την απόσταση των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.30 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί.

Επίσης, αναμένεται να ματαιωθούν δεκάδες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού αναμένεται να ματαιωθούν αύριο, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει 4ωρη στάση εργασίας.

Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι την ημέρα εκείνη αναγκάζεται να ματαιώσει 56 σκέλη πτήσεων, ενώ σε άλλες 23 αλλάζουν οι ώρες αναχώρησης. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 begin_of_the_skype_highlighting              801 801 0101      end_of_the_skype_highlighting (από σταθερό) και 210 3550500 begin_of_the_skype_highlighting              210 3550500      end_of_the_skype_highlighting (από κινητό).

Η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 22 πτήσεις του δικτύου της. Η AEGEAN θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της καθώς και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 begin_of_the_skype_highlighting              801 11 20000      end_of_the_skype_highlighting (από σταθερό) και +30 210 6261000 begin_of_the_skype_highlighting              +30 210 6261000      end_of_the_skype_highlighting (από κινητό ή εξωτερικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου