Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Σταματούν το Μετρό

«Μετά από εννέα μήνες θητείας, ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας ήρθε στη Θεσσαλονίκη και αντί να εξαγγείλει νέα έργα ή επιτάχυνση των εν εξελίξει έργων, τον ακούσαμε με έκπληξη για μια πιθανή καταγγελία της σύμβασης του Μετρό! Εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου και την οργή μου για το αδιανόητο αυτό γεγονός που συμβαίνει μόνο στη Θεσσαλονίκη, αφού στην Αθήνα το Μετρό έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Αττική και τα προβλήματα που προκύπτουν αντιμετωπίζονται άμεσα...
Ούτε και ως απλή υπόθεση δεν μπορούμε να δεχθούμε το γεγονός αυτό. Επίσης, η πόλη μας δεν χρειάζεται master plan και επιπλέον μελέτες, αλλά βούληση για την κατασκευή έργων όπως ενός πλέγματος πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των επιβατών του μετρό.

Τέλος, ο κ. Ρέππας δεν ένιωσε, άραγε, την ανάγκη μιας συγγνώμης στους Θεσσαλονικείς για το Δημαρχιακό Μέγαρο, τη στιγμή που η Κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την αποπληρωμή του;» Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα για τα έργα στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε πως: «Η υπεύθυνη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης το ποσό των 6,5 εκ. ευρώ στην ανάδοχο κοινοπραξία και σε δέκα ημέρες αρχίζει η μετεγκατάσταση από το παλιό στο νέο Δημαρχείο».

Παράλληλα παρουσίασε τα αποτελέσματα του μέχρι στιγμής ελέγχου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο μετά την ολοκλήρωση, του δεύτερου σκέλους του ελέγχου εκ μέρους της Θ’ Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης. Οπως είπε, «κατά το πρώτο στάδιο του ελέγχου, που αφορούσε τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν από τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι υπεξαιρέθηκε στο χρονικό διάστημα από το 1994 μέχρι το 2008 το ποσό των 5.553.663 ευρώ.

Από το δεύτερο στάδιο του ελέγχου για τα υπεξαιρεθέντα (ποσά) από τον φόρο αμοιβών προμηθευτών και τους φόρους αμοιβών ελεύθερων επαγγελματιών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, προέκυψε ότι τα υπεξαιρεθέντα έφτασαν το 1.642.186 ευρώ. Συνολικά το ποσό των υπεξαιρεθέντων που προέκυψε από τα δύο στάδια της έρευνας «αγγίζει» τα 7.195.849 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με τις οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τον κύριο υπεύθυνο της υπεξαίρεσης τον απέλυσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τον οδήγησε στη δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι υπεύθυνοι», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, τονίζοντας: «Τα χρήματα εκταμιεύονταν κανονικά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά δεν κατέληγαν στην Εφορία».

Τ. Μ. από τον adesmeyto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου