Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Κλείνει η κάνουλα για τις ΔΕΚΟ

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και αναφερόμενος στη στάση εργασίας των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία που προκάλεσε ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό των Αθηνών, ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ξεκάθαρος: «Οι νέες διοικήσεις των ΔΕΚΟ και κυρίως αυτές του τομέα των μεταφορών πρέπει να βρουν τρόπους ώστε να μη δανείζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους»...

«Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν από τα έσοδα τους να καλύπτουν κάποιες μίνιμουμ ανάγκες τους» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μαύρες εκτιμήσεις για την ανεργία

Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι η ανεργία μπορεί να ξεπεράσει το 13% ενώ όπως είπε η ύφεση πιθανότατα να είναι τελικά πιο ήπια σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις καθώς η μείωση του ΑΕΠ μπορεί να είναι μικρότερη από το αναμενόμενο 4%.

Επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα και εκτίμησε ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2011.

Αμεση επιστροφή ΦΠΑ για "μικρά" ποσά

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε επίσης και στη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και προανήγγειλε διάταξη με την οποία θα είναι δυνατή η άμεση επιστροφή, χωρίς ελέγχους, για ποσά έως 30.000 ευρώ.

πηγή-ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου