Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Στους δρόμους οι Ιταλοί υπέρ της ελευθεροτυπίας

Τη δική τους απάντηση στο νόμο, που προωθεί ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και αποσκοπεί στον περιορισμό των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων με εντολή εισαγγελέα και της δυνατότητας δημοσίευσής τους στον Τύπο, αναμένεται να δώσουν σήμερα χιλιάδες Ιταλοί μέσα από μια σειρά διαδηλώσεων που έχουν οργανωθεί σε διάφορες πόλεις στο όνομα της ελευθεροτυπίας, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ...

Τις κινητοποιήσεις οργανώνει, κατά κύριο λόγο, η Ιταλική Ομοσπονδία Τύπου. Η κύρια συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Ρώμης, Πιάτζα Ναβόνα. Άλλες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματισθεί στο Μιλάνο, το Τορίνο, την Τεργέστη και την Πάδοβα.

Ο Μπερλουσκόνι ζήτησε την αρωγή της συμπολίτευσης, ώστε ο συγκεκριμένος νόμος να εγκριθεί πριν τις θερινές διακοπές του κοινοβουλίου, δηλαδή, ως την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, από την πλευρά του, έκανε γνωστό ότι «θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανακόψει την πορεία ενός μέτρου, που περιορίζει την ελευθερία δικαστικής έρευνας, έκφρασης και πληροφόρησης».

Ο Ρομπέρτο Νατάλε, πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Τύπου, δήλωσε ότι «οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να μετατραπούν σε σκυλάκια σαλονιού της εξουσίας» και πρόσθεσε: «Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι ασχολούμεθα μόνο με κοσμικά, ότι παραβιάζουμε το απόρρητο της προσωπικής ζωής. Μπορεί να γίνονται και λάθη, αλλά, σε γενικές γραμμές, κάτι τέτοιο είναι απόλυτα αναληθές».

πηγή-zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου