Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Θεσσαλονίκη... Future City

Ενας νέος θεσμός εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με τη ΔΕΘ. Το πρώτο Φεστιβάλ Καινοτομίας διοργανώνεται από τις 10 έως τις 16 Μαΐου με στόχο την επιχειρηματική και κοινωνική καινοτομία ενάντια στην κρίση. Το πρώτο Φεστιβάλ Καινοτομίας, που αναπτύσσεται στους άξονες «Go digital» και «Go green», διοργανώνεται με βάση τα διεθνή πρότυπα και στοχεύει στην ανάδειξη των καινοτομιών. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει...
τρεις εκδηλώσεις με άξονα το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, μια έκθεση στο λιμάνι, ένα πράσινο σπίτι στο Mediterranean Cosmos, «innovation cafe», δηλαδή ένα δίκτυο cafe σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου η καινοτομία προβάλλεται ως καθημερινή πρακτική, καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα

Την Πέμπτη 13 Μαΐου στο Βασιλικό Θέατρο θα γίνει κεντρική εκδήλωση με θέμα «Καινοτομίες και Διαδίκτυο: μοχλός ανάπτυξης της πόλης», με ομιλητές που εκφράζουν την δημιουργικότητα και την καινοτομία διεθνώς όπως το ΜΙΤ, η Google, το Facebook. Στις 14 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Αποθήκης Δ στο λιμάνι θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις «Go digital» και «MIT και Augmented Reality: μια νέα πραγματικότητα γεννιέται στην πόλη, στην καθημερινότητα, στον πολιτισμό». Στην πρώτη θεματική, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με το διαδίκτυο ως μοχλό ανάπτυξης των επιχειρήσεων και του εμπορίου, καθώς και θέματα σχετικά με τα social media και το blogging. Στη δεύτερη εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του SENSEable City Lab του MIT, της Science Gallery και του IED. Επίσης, στο πρώτο αυτό φεστιβάλ καινοτομίας θα παρευρεθούν σημαντικοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων η Ελενα Αμβροσιάδου, ο George Sakelaris, ο Νικόλας Χρηστάκης, ο Nikos Tombazis και άλλοι.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.innovationthessaloniki.gr

πηγή-agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου