Κυριακή 2 Μαΐου 2010

«Στημένα» παιχνίδια και στο μπιλιάρδο;

Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις με την έρευνα για «στημένα παιχνίδια» στον χώρο του ποδοσφαίρου, σαν «βόμβα» έρχεται να σκάσει η είδηση ότι ακόμα και σε παιχνίδια που δεν θεωρούνται πολύ «εμπορικά» σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχει «αμαρτωλό παρασκήνιο». Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στο «σνούκερ» (τύπος παιχνιδιού στο μπιλιάρδο) , Τζον Χίγκινς, φέρεται πως συμφώνησε να...
πάρει περίπου 300 χιλιάδες ευρώ, για να χάσει μερικά «σετ» (frames) σε τέσσερις ξεχωριστούς αγώνες την προηγούμενης σεζόν.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα «News of The World» ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της βίντεο, το οποίο δείχνει τον Χίγκινς και τον μάνατζέρ του, Πατ Μούνεϊ, να συνομιλούν κατά την στην Ουκρανία και να λένε πως «ανησυχούν για την ασφάλειά τους».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τόσο ο Χίγκινς όσο και ο Μούνεϊ αρνήθηκαν να σχολιάσουν επισήμως το δημοσίευμα. Ωστόσο, ο Πατ Μούνεϊ δήλωσε: «Δεν ξέρετε πώς ήταν οι συνθήκες στο Κίεβο και για αυτό δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Αλλά φοβόμασταν ειλικρινά για την ασφάλειά μας». Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία απόδειξη, ότι ο Τζον Χίγκινς έχει χάσει ποτέ «επίτηδες» κάποιον αγώνα ή έστω σετ.

πηγή-zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου