Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αντίο δισκέτες...Η Sony σταματά την πώληση δισκετών από το 2011

Η Sony σταματά την πώληση δισκετών εντός του 2011. Αυτό θα μπορούσε να σημάνει το οριστικό τέλος της «σεβάσμιας» και «γηραιάς» δισκέτας.
Η πολυεθνική των ηλεκτρονικών ειδών δήλωσε ότι θα σταματήσει την πώληση του «30χρονου» μέσου αποθήκευσης στην Ιαπωνία από το Μάρτιο του 2011. Ήδη από το φετινό Μάρτιο η εταιρεία...
σταμάτησε τις πωλήσεις δισκετών στις περισσότερες διεθνείς αγορές πράγμα που οφειλόταν στην έλλειψη ζήτησης και τον μεγάλο ανταγωνισμό από άλλα μέσα αποθήκευσης.
Σύμφωνα με το BBC, ο αργός θάνατος της δισκέτας ξεκίνησε το 1998 όταν η Apple αποφάσισε να μην συμπεριλάβει μονάδα δισκέτας στον υπολογιστή iMac G3. Από τότε πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Dell το 2003, σταμάτησαν να εφοδιάζουν τους υπολογιστές τους με τέτοιες μονάδες. Το PC World σταμάτησε τις πωλήσεις δισκετών το 2007. Ωστόσο, η Sony συνέχισε να πωλεί δισκέτες και να τις κατασκευάζει ανά εκατομμύρια. Τώρα, η εταιρεία αποφασίζει να σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις καθώς ο ανταγωνισμός από την online αποθήκευση και τις φορητές συσκευές USB έχουν κατακτήσει την αγορά.

πηγή-tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου