Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Γερμανικά καψόνια σε βάρος της Ελλάδας

Του Γιώργου Κύρτσου από citypress.gr

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας έχει μετατραπεί σε πολιτικό εφιάλτη για την κυβέρνηση Παπανδρέου και την Ελλάδα.
Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθεροι, στην προσπάθειά τους να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να περιορίσουν τις εκλογικές απώλειες στις τοπικές εκλογές της Bόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στις 9 Μαΐου, καταφεύγουν σε πολιτικές απρέπειες σε βάρος της χώρας μας...

Ανύπαρκτο σενάριο

Η καγκελάριος κ. Μέρκελ και οι συνεργάτες της ζητούν σε κάθε ευκαιρία πρόσθετες εγγυήσεις από την Ελλάδα προκειμένου να εγκρίνουν το πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης του προβληματικού ελληνικού Δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η κ. Μέρκελ και ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Δημοκρατών κ. Βεστερβέλε έχουν αποκτήσει την κακή συνήθεια να διαβεβαιώνουν τους Γερμανούς φορολογούμενους ότι δεν θα υπογράψουν «λευκή επιταγή» σε όφελος της Ελλάδας ούτε θα επιδοτήσουν την οικονομία μας με χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων.
Αυτή η λαϊκίστικη καταγγελία των Ελλήνων από την πλευρά της γερμανικής ηγεσίας δεν έχει κανένα απολύτως πολιτικό και οικονομικό νόημα. Πρώτον, η Ελλάδα θα δανειοδοτηθεί μέσω του λεγόμενου μηχανισμού με αρκετά υψηλά επιτόκια, της τάξης του 5%, που αποκλείουν την επιβάρυνση των Γερμανών και των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Οι όροι με τους οποίους θα χορηγηθούν γερμανικά δάνεια στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα επωφελείς για τους πιστωτές μας.
Δεύτερον, σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση όπου υποτίθεται ότι υπάρχει κοινή στρατηγική είναι τουλάχιστον ατυχές να δηλώνουν οι εκπρόσωποι της ισχυρότερης, από οικονομική άποψη, χώρας ότι αρνούνται να στηρίξουν ακόμη και με ένα μικρό δημοσιονομικό κόστος την προβληματική οικονομία της Ελλάδας, από την πορεία της οποίας εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό η σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Τρίτον και σημαντικότερο, σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η οργάνωση της σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας και φτάσουμε σε αδιέξοδο στη διαχείριση του δημόσιου χρέους, οι γερμανικές τράπεζες, ιδιωτικές και κρατικών συμφερόντων, θα καταγράψουν ζημιές που θα ξεπεράσουν τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ και θα λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά για τη γερμανική οικονομία, επιβαρύνοντας τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Γερμανικές ευθύνες

Η κυβερνητική ηγεσία της Γερμανίας παρουσιάζει τους Έλληνες φορολογούμενους σαν προκλητικά ασυνεπείς και τους Έλληνες εργαζόμενους ιδιαίτερα χαλαρούς. Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας η φοροδιαφυγή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, όπως και η κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος. Το πρόβλημα για την κ. Μέρκελ και τον κ. Βεστερβέλε είναι ότι οι μεγαλύτερες γερμανικές πολυεθνικές εταιρείες συμβάλλουν στην επέκταση της διαφθοράς στη χώρα μας για να αντλήσουν προκλητικά υπερκέρδη.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις που έγιναν στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, οι γερμανικές εταιρείες που έχουν πραγματοποιήσει «εξαγωγή» διαφθοράς στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνουν τη Siemens, την Daimler Benz, τους γερμανικούς σιδηρόδρομους, τις κατασκευάστριες εταιρείες των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 215, που πραγματοποίησαν την αποτυχημένη ιδιωτικοποίηση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Επομένως, μια δημόσια καταγγελία των διεφθαρμένων Ελλήνων που φοροδιαφεύγουν από την πλευρά της γερμανικής ηγεσίας θα πρέπει να συμπεριλάβει αναγκαστικά και την καταγγελία των μεγάλων γερμανικών πολυεθνικών που χρηματοδοτούν τα κόμματα της κ. Μέρκελ και του κ. Βεστερβέλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου