Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τα παιδιά «μιλούν» για τους πρόσφυγες

«Όλοι μαζί, διαφορετικοί και ίσοι μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά». Αυτό είναι το σύνθημα του 16ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας που διοργανώνει το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, με αφορμή την...
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, στις 20 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός, που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου, κοινοποιείται ήδη σε όλα τα σχολεία της χώρας με εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

Μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να προτείνουν τρόπους, ώστε να συμβάλουμε ατομικά και συλλογικά στην επίτευξη της αρμονικής συμβίωσης των πολιτών με τους πρόσφυγες. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι: άρθρο, φωτογραφία, ή βιντεοσκοπημένο «διαφημιστικό» μήνυμα.
Ειδική επιτροπή θα αξιολογήσει τις συμμετοχές των μαθητών και θα αναδείξει τους νικητές, οι οποίοι και θα βραβευθούν σε ειδική τελετή. Οι σχετικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας καθώς και συναφές ενημερωτικό υλικό διατίθενται στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας: www.unhcr.gr.

πηγή-zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου