Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

E.Coli: Ο πιο επικίνδυνος ιός στην ιστορία;


Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημία που οφείλεται  στην ιδιαίτερα λοιμογόνο μορφή  του εντεροαιμορραγικού βακτηρίου E.coli κρούουν οι...
ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά κα του γερμανικού υγειονομικού ινστιτούτου.

Ο ιός, που ευθύνεται  για το θάνατο τουλάχιστον 35 ανθρώπων, κρίνεται ως η σοβαρότερη επιδημιολογική απειλή τέτοιου τύπου έως σήμερα, με τους ειδικούς του γερμανικού ομοσπονδιακού ινστιτούτου αξιολόγησης κινδύνων (BfR) να δηλώνουν απερίφραστα πως «το κύμα των κρουσμάτων του βακτηρίου Eceh και του ουραιμικού αιμορραγικού συνδρόμου στη Γερμανία είναι το σοβαρότερο που έχει καταγραφεί στον κόσμο»!

Η συγκεκριμένη λοίμωξη  οδηγεί σε ιδιαίτερα σοβαρές νεφρικές επιπλοκές και αιμορραγικές διάρροιες  από τις οποίες έχουν καταλήξει μέχρι τώρα 34 άτομα στη Γερμανία κι ένα στη Σουηδία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει σε 3.255 τα κρούσματα  της νόσου -επιβεβαιωμένα ή ύποπτα- σε 16 χώρες (Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Καναδάς, Γαλλία, Τσεχία, Ελλάδα, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία, Βρετανία και ΗΠΑ).

Την Παρασκευή εξάλλου  κι ύστερα από αρκετές εβδομάδες  ερευνών επιβεβαιώθηκε πως η  πηγή της μόλυνσης, είναι μια συγκεκριμένη παρτίδα φύτρας φασολιών από αγρόκτημα  βιολογικών προϊόντων στη βόρεια Γερμανία.

Πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου