Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Range Rover Evoque, νέο μοντέλο

Χθες το απόγευμα στην Αγγλία η Range Rover παρουσίασε το πολυαναμενόμενο δίθυρο SUV που ονομάζεται Evoque. Η παρουσίασή του έγινε στα πλαίσια του εορτασμού των 40 ετών της Range Rover, για τον ειδικό τύπο και μάλιστα σε συνεργασία με το περιοδικό Vogue...

Το όχημα που έχουμε γνωρίσει ως LRX σε μορφή concept θα φέρει πλέον επίσημα το όνομα Evoque, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η εταιρεία, θα είναι το πιο μικρό, ελαφρύ και οικονομικό μοντέλο που έχει παρουσιάσει έως σήμερα.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε περισσότερα τεχνικά στοιχεία σχετικά με τον κινητήρα, την κατανάλωση και τις επιδόσεις, εκτός από το ότι ο μέσος όρος των εκπομπών ρύπων CO2 θα κυμαίνεται στα 130 γρ./χιλιόμετρο.

Η πιο σημαντική πληροφορία είναι ίσως είναι ότι οι βασικές του εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και τετρακίνητες.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου θα γίνουν στην έκθεση του Παρισιού στις 30 Σεπτεμβρίου, με τη διάθεση του να ξεκινά το 2011.

Το μικρό crossover αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε 3θυρη έκδοση ενώ αργότερα θα προστεθεί και η 5θυρη τόσο σε μπροστοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Range Rover Evoque θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο που βρίσκεται στα περίχωρα του Liverpool και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Halewood, ενισχύοντας έτσι την οικονομία της περιοχής με 1.000 θέσεις εργασίας.

πηγή-i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου