Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Παπανδρέου καλεί Αγκυρα για Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου, κάλεσε την Άγκυρα και την τουρκοκυπριακή ηγεσία να μελετήσουν σοβαρά τις προτάσεις, που κατέθεσε στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων ο Κύπριος Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας.
Σε δηλώσεις του, ύστερα από συνομιλίες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με τον κ. Χριστόφια, ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε, ότι...
«ο Κύπριος πρόεδρος, με το πακέτο των προτάσεών του, βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού».

Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι το Κυπριακό αποτελεί άμεση προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. «Η λύση του Κυπριακού αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων», επισήμανε.
Επίσης, επανέλαβε ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να επανενώνει την Κύπρο, να τερματίσει την τουρκική κατοχή και να στηρίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι στις συνομιλίες του με τον έλληνα πρωθυπουργό, αποφασίστηκε ο συντονισμός, σε διπλωματικό επίπεδο, Αθηνών - Λευκωσίας για την προώθηση των προτάσεων, που κατέθεσε στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

πηγή-protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου