Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Εκατοντάδες πιγκουίνοι πέθαναν από ασιτία!


Πάνω από 500 πιγκουίνοι ξεβράστηκαν νεκροί την Τετάρτη στις ακτές του Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Οι επιστήμονες δεν έχουν κατασταλάξει ακόμα σχετικά με τα αίτια θανάτου, ωστόσο από την αυτοψία που διεξήγαγαν εικάζουν ότι οι άτυχοι πιγκουίνοι πέθαναν από ασιτία, καθώς τα στομάχια τους ήταν άδεια...Παράλληλα, εξετάζουν το ενδεχόμενο τα άτυχα ζώα να πέθαναν από τα ισχυρά ρεύματα και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Σε δηλώσεις του ο Thiago do Nascimento, από το ενυδρείο Peruibe της Βραζιλίας, εξήγησε ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες κοντά στις ακτές ενδέχεται να έδιωξαν τα ψάρια, με τα οποία τρέφονται οι πιγκουίνοι.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι πιγκουίνοι να αδυνατούσαν να βρουν τροφή λόγω της υπεραλίευσης. Σύμφωνα με τον κ. Nascimento περίπου 100 με 150 πιγκουίνοι ξεβράζονται στις παραλίες του Σάο Πάολο κάθε χρόνο, ωστόσο μόνο οι 10 από αυτούς είναι νεκροί.

«Αυτό που μας ανησυχεί αυτή τη χρονιά είναι ο ασυνήθιστα υψηλός αριθμός των πιγκουίνων που ξεβράστηκαν νεκροί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», επισήμανε ο κ. Nascimento.

πηγή-newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου