Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Εντυπωσιακό χτύπημα της τρομοκρατίας

Του Γιώργου Κύρτσου από την citypress.gr

Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα που κόστισε τη ζωή στον πιο στενό συνεργάτη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη εντυπωσιάζει με το συμβολισμό του και συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος πολιτικής αποσταθεροποίησης...
Ο στόχος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βασικός στόχος των τρομοκρατών είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης. Συνδέοντας, μέσω του υποτιθέμενου αποστολέα του φακέλου-εκρηκτικού μηχανισμού, την υπόθεση του σκανδάλου της Siemens με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι τρομοκράτες στέλνουν μήνυμα ότι πρέπει να ελεγχθεί και το δικό του διαχειριστικό παρελθόν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε τη λεγόμενη «χρυσή» υπογραφή κατά την περίοδο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων, οπότε η Siemens αξιοποίησε τη διαφθορά της κυβερνητικής, κρατικής ιεραρχίας για να προωθήσει τα γνωστά συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης που πλήρωσαν πανάκριβα οι Έλληνες φορολογούμενοι, χωρίς ποτέ να λειτουργήσουν πλήρως και σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Στην αντίληψη των τρομοκρατών, την οποία προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική κοινή γνώμη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ένας αδιάφθορος και αποτελεσματικός πολιτικός, που δίνει τη μάχη κατά της πολιτικής τρομοκρατίας στη χώρα μας, αλλά ακόμα ένας πολιτικός με σκοτεινή επιχειρηματική και διεθνοπολιτική διασύνδεση.

Το πλαίσιο


Το χτύπημα των τρομοκρατών αποκτά ξεχωριστή σημασία εξαιτίας του πολιτικού, κοινωνικού πλαισίου το οποίο έχει διαμορφωθεί. Η αξιοπιστία της κυβέρνησης και γενικότερα του πολιτικού συστήματος κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των ερευνών της κοινής γνώμης. Παράλληλα, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρεί άδικα τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα και τα αποδίδει στην εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στους εκπροσώπους των πιστωτών του ελληνικού Δημοσίου.

Στο πλαίσιο που περιγράψαμε έχει τεράστια σημασία για την κυβέρνηση η αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι συνεργάτες του είχαν δημιουργήσει την εντύπωση ότι έλεγχαν πλήρως την κατάσταση και πως μπορούσαν να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες νέας γενιάς παρά την απογοήτευση, ακόμα και την οργή ευρύτατων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας με τα κυβερνητικά μέτρα.

Ακόμα και σε επίπεδο ξένων επενδυτών και διαχειριστών του ελληνικού δημόσιου χρέους η δραστηριότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση θεωρείται απόδειξη «αποτελεσματικής» εφαρμογής των μέτρων, ανεξάρτητα από τις όποιες αντιδράσεις. Αντίθετα, η εκ νέου δραστηριοποίηση των τρομοκρατικών οργανώσεων αντιμετωπίζεται σαν προμήνυμα γενικευμένης αστάθειας.

Η εκ νέου δραστηριοποίηση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου