Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Μετά το Facebook το Πακιστάν απαγορεύει την πρόσβαση και στο YouTube

Το Πακιστάν μπλόκαρε επ' αόριστον σήμερα το δημοφιλή ιστότοπο μουσικής και βίντεο YouTube στην προσπάθειά του να εμποδίσει τη διανομή «βλάσφημου» περιεχομένου, όπως ανακοίνωσαν Πακιστανοί αξιωματούχοι.
Λίγες ώρες νωρίτερα η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν (PTA) είχε διατάξει τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο ίντερνετ να...
εμποδίσουν την πρόσβαση στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook εξαιτίας ενός διαδικτυακού διαγωνισμού που καλεί τους διαγωνιζόμενους να αναρτήσουν σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ.
Οποιοαδήποτε αναπαράσταση του Προφήτη Μωάμεθ θεωρείται αντιισλαμική και βλάσφημη.

Ο Γουαχάζ-ους-Σιράζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πακιστανικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ίντερνετ Νayatel, δήλωσε ότι η PTA εξέδωσε εντολή αργά χθες Τετάρτη ζητώντας το άμεσο «μπλοκάρισμα» του YouTube.
Το Πακιστάν είχε μπλοκάρει την πρόσβαση στο YouTube και το 2007 για περίπου ένα χρόνο εξαιτίας κάποιων βίντεο που είχαν «ανέβει» στον ιστότοπο, τα οποία το Πακιστάν είχε χαρακτηρίσει αντιισλαμικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της PTA Χουράμ Άλι Μέχραν δήλωσε ότι αναγκάστηκαν να λάβουν μέτρα αφού η PTA αποφάσισε ότι στον ιστότοπο είχε «ανέβει» περιεχόμενο που θεωρείται βλάσφημο από ευσεβείς Μουσουλμάνους.

Πρόεσθεσε ότι λυπάται που οι διαχειριστές του Facebook και του YouTube δεν κατέβασαν το περιεχόμενο από τους ιστοτόπους παρά τις διαμαρτυρίες του Πακιστάν.
Η PTA εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα στην οποία αναφέρει: «Η PTA περιμένει από τις ενδιαφερόμενες αρχές του Facebook και του YouTube να επικοινωνήσουν με την PTA προκειμένου να επιλύσουν το ζήτημα όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να διασφαλιστεί η θρησκευτική αρμονία και ο σεβασμός».

πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου