Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Περικοπές σε υψηλόβαθμους προβλέπονται στην Ιταλία

Τη μείωση κατά 10% για ένα έως και τρία χρόνια στους μισθούς των υψηλόβαθμων δημόσιων λειτουργών, που κερδίζουν περισσότερα από 100.000 ευρώ το χρόνο, προγραμματίζει η ιταλική κυβέρνηση. Η μείωση θα γίνει στο πλαίσιο ενός σχεδίου περικοπών για τους προϋπολογισμούς των δύο επόμενων ετών...
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, στην οποία δημοσιεύεται η πρόθεση της κυβέρνησης, το πλαφόν των μισθών που θα μειωθούν μπορεί να πέσει στα 70.000 ευρώ ετησίως. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα πληγούν όχι μόνο οι υψηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί, αλλά και καθηγητές, γιατροί και δικαστές.

Επιπλέον, η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τις υψηλές συντάξεις του δημοσίου, ωστόσο, και αυτό είναι ένα πρόσκαιρο μέτρο. Ταυτόχρονα, οι μισθοί των υπουργών και των βουλευτών, όπως σημειώνει η Corriere della Sera, θα μειωθούν κατά 15%.

Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν στην ιταλική κυβέρνηση 25 με 27 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι πιθανό να ψηφιστούν από τη βουλή την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα πάντα με τον ιταλικό Τύπο.

πηγή-apogevmatini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου