Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Νέα αναταραχή στη ΝΔ εν όψει των εσωκομματικών εκλογών

Καζάνι που βράζει θυμίζει και πάλι η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά λόγω των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής για τις νέες διοικήσεις των νομαρχιακών οργανώσεων.
Οι εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς όσοι εκλεγούν θα μετάσχουν στο 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, στις 25-27 Ιουνίου.
Οι κυριότερες εσωκομματικές τριβές καταγράφονται στην Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και τη Λάρισα...
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά» και κάλεσε τα 870.000 εγγεγραμμένα μέλη να προσέλθουν στις κάλπες.
Σύμφωνα με τα Νέα, το μεγαλύτερο εσωκομματικό πρόβλημα παρατηρείται στην Κρήτη. Στα Χανιά, υπήρξαν δεκάδες παραιτήσεις κομματικών μελών, ενώ σύσσωμη αποχώρησε από τη ΝΔ η Τοπική Οργάνωση Ασής Γωνιάς, με καταγγελίες κατά της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Στο Ηράκλειο, ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Βελγάκης απέσυρε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ενώ επίθεση εναντίον του κ. Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Γ. Βούρβαχης, καταγγέλλοντας ως «πράξη απαράδεκτη και αντιδημοκρατική» τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στην αντεπίθεση, για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, πέρασε ο υποψήφιος βουλευτής του νομού Μαν. Βολουδάκης, μεταφέροντας ουσιαστικά και την απάντηση της Ρηγίλλης: «Αν κάποιοι ενοχλούνται από το άνοιγμα των διαδικασιών, γιατί θεωρούν ότι αυτό απειλεί τα φέουδά τους, δεν πειράζει! Σημασία έχει η συμμετοχή όσων πραγματικά θέλουν να συνεισφέρουν στην αναγέννηση της παράταξης».

πηγή-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου