Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΣΣΑΝΗ

Του Στέλιου Φούντογλου από το vetonews.gr

Την ριζική ανάπλαση και ποιοτική αναβάθμιση της πλατείας Νίκης και Λασσάνη επιδιώκει και δρομολογεί ο Δήμος Κοζάνης. Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Κοζάνης ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας τόνισε πως  «για πρώτη φορά γίνεται στον δήμο μας Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αναβάθμιση της πλατείας Νίκης και Λασσάνη και στόχος μας είναι να προκαλέσουμε τον  αρχιτεκτονικό κόσμο όλης της χώρας αλλά ιδιαίτερα τους νέους αρχιτέκτονες της περιοχής μας να ανταποκριθούν στην πρόκληση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις νέες πλατείες της πόλης μας»...
Πριν από δέκα ημέρες στο δημοτικό συμβούλιο πάρθηκε η απόφαση για την προκήρυξη της πλατεία Νίκης και στα μέσα του Αυγούστου θα υπάρχουν εξελίξεις και για την πλατεία Λασσάνη.

Ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε ότι «η πλατεία Νίκης είναι μια μικρή πλατεία για τα δεδομένα της πόλης μας. Φιλοξενεί πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες και συνεπώς το ζητούμενο αυτής της προκήρυξης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού είναι να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και την καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου». Όσον αφορά τον διαγωνισμό, οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα κατατεθούν το Φθινόπωρο και στην συνέχεια θα γίνει δημόσια έκθεση όπου θα απονεμηθούν τα 5 βραβεία συνολικού κόστους 40.000 ευρώ που θεσμοθετούνται με τον διαγωνισμό και η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από καταξιωμένους επιστήμονες τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στον νικητή του 1ο βραβείου θα ανατεθεί η εκπόνηση της πλήρους μελέτης και εφαρμογής του έργου. Αξιοσημείωτο είναι οτι επιδίωξη του δήμου Κοζάνης είναι το κόστος κατασκευής να συμπεριληφθεί στο ΕΣΠΑ. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θεόδωρος Βασδάρης επισήμανε πως «με αυτή την μελέτη και με τις άλλες που θα ακολουθήσουν θα αναβαθμιστεί το ιστορικό κέντρο της πόλης μας αλλά παράλληλα θα δημιουργηθεί μια εικόνα σε όλους τους συμπολίτες μας ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα δούμε με μία διαφορετική ματιά». Τέλος ο κ. Βασδάρης τόνισε ότι «αυτό το εγχείρημα θα είναι η αφετηρία για να προχωρήσουμε και σε άλλους χώρους της πόλης μας με την αντίστοιχη σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου