Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

"Χρειαζόμαστε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης"

Την εκτίμηση ότι η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με μεσοπρόθεσμο σχέδιο εθνικής στρατηγικής για μία πενταετία, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, σχολιάζοντας τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Παράλληλα, ζήτησε εθνικό διάλογο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ αναφερόμενος στα κόμματα είπε ότι ήρθε η ώρα να οδηγηθούν στην αυτοδιάλυσή τους και στην αναζήτηση νέων σχεδιασμών...
Ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε ένα πολιτικό σύστημα που θα έδινε εμπιστοσύνη στον κόσμο, προσθέτοντας πως για όλα τα κόμματα έχει φτάσει η ώρα της αυτογνωσίας. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι βιώνουμε συνθήκες ολικής ανατροπής, λέγοντας πως τα μέτρα εξουθενώνουν την ελληνική κοινωνία. Ακόμα εκτίμησε ότι αυτή η εξέλιξη δεν ήταν αναγκαστικός μονόδρομος.
«Κρίμα τόσα χρόνια, τόσες θυσίες, τόσα χρήματα πεταμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος. Αναφερόμενος στην απόδοση ευθυνών είπε ότι «το θέμα δεν είναι μόνο να ψάχνουμε για ευθύνες. Όλοι ξέρουμε τι έγινε και πως χάθηκαν τα χρήματα» είπε και πρόσθεσε ότι είμαστε σε αδιέξοδη κατάσταση και πρέπει να σχεδιάσουμε το πως θα βγούμε από αυτή.

Παράλληλα εξέφρασε ερωτηματικά για το αν η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, λέγοντας ακόμα ότι έχει αποτύχει και ολόκληρη η αντιπολίτευση. Πάντως επεσήμανε ότι μόνο ένας πολιτικά αναλφάβητος θα ευχόταν την αποτυχία της κυβέρνησης.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση του κομματικού, πολιτικού και θεσμικού συστήματος, λέγοντας ότι τα υπάρχοντα κόμματα ανήκουν στο παρελθόν που ανατρέπεται.

Απαντώντας για το αν θα έπρεπε σε αυτή την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης επικεφαλής να είναι ο πρωθυπουργός, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά προγραμματικής συναίνεση των κομμάτων.

Πάντως, είπε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι εκείνος που πρέπει να πάρει τις πρωτοβουλίες. Αναφερόμενος στην Αριστερά την κάλεσε να πρωτοστατήσει ως δύναμη πολιτικής ευθύνης.

Τέλος, εξέφρασε το φόβο ότι η καθοδική πορεία μπορεί να συνεχιστεί και μπορεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα αν αυτά που έχουν ήδη ληφθεί δεν αποδώσουν.

πηγή-skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου