Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Η BP θα πληρώσει για την καταστροφή

Με σημερινή της ανακοίνωση, η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP, που εκμεταλλευόταν την πλατφόρμα Deepwater Horizon στον κόλπο του Μεξικού, γνωστοποίησε ότι θα πληρώσει το κόστος καθαρισμού στην περιοχή της πετρελαιοκηλίδας. Η ανακοίνωση της εταιρείας έγινε μία ημέρα αφότου ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετέβη στη Λουιζιάνα και χαρακτήρισε τη διαρροή πετρελαίου...
«καταστροφή άνευ προηγουμένου» καλώντας την BP να πληρώσει το κόστος. «Πιστεύω πως οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια ίσως άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή», επισήμανε ο Μπ. Ομπάμα, από το λιμάνι της Βένις. 

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε την ζημιά που προκλήθηκε. Από την πρώτη ημέρα, είχαμε προετοιμαστεί για το χειρότερο και ελπίζαμε για το καλύτερο», τόνισε. Ο αμερικανός πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη στη βρετανική εταιρεία BP, που εκμεταλλεύεται την πλωτή εξέδρα Deepwater Horizon.

«Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η BP είναι υπεύθυνη για την διαρροή. Η BP θα πληρώσει» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως ότι «ως πρόεδρος των ΗΠΑ θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσω αυτήν την κρίση».
Υπενθυμίζεται πως στις 20 Απριλίου σημειώθηκε έκρηξη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 εργάτες και να προκληθεί μία άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική καταστροφή.
Νεώτερες μετρήσεις αναφέρουν ότι κάθε ημέρα διαρρέουν από την πετρελαιοπηγή περισσότερα από 800.000 λίτρα πετρελαίου.
Σε κατάσταση έκτακτης έχουν τεθεί οι πολιτείες του Μισισιπή, της Αλαμπάμα, της Λουιζιάνα και της Φλόριντα.

πηγή-tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου