Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

«Άνοιγμα» στο διαδίκτυο κάνει το Facebook

«Άνοιγμα» προς το υπόλοιπο διαδίκτυο ετοιμάζεται να κάνει το Facebook –η βάση χρηστών του οποίου διευρύνεται με τον ταχύτερο ρυθμό όλων των εποχών– σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας.
Με το πρόγραμμα που σκέφτεται να εφαρμόσει το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, θα προβάλλονται στους χρήστες...
πληροφορίες προσαρμοσμένες στη ζωή και τα ενδιαφέροντά τους, ανεξαρτήτως του ιστότοπου που έχουν επισκεφθεί, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Όπως υποστήριξε ο νεαρός κροίσος, η εν λόγω ιδέα θα κάνει το Facebook επίκεντρο της κοινωνικής και εξατομικευμένης εμπειρίας που πολλοί χρήστες θέλουν να ζουν όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Επιπλέον, θα διευκολύνεται η κοινή χρήση πληροφοριών από άλλους ιστοτόπους μέσω της βάσης χρηστών του Facebook, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 400 άτομα.
Με το νέο σύστημα, οι χρήστες του Facebook που διαβάζουν, για παράδειγμα, ένα άρθρο του CNN, θα μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί «μου αρέσει» και να μοιραστούν έτσι το περιεχόμενο του άρθρου με τους «φίλους» τους στο Facebook.
Η σχέση, όμως, θα είναι αμφίδρομη, καθώς δίπλα στο συγκεκριμένο άρθρο του CNN θα μπορεί να υπάρχει ένα πλαίσιο που θα ενημερώνει, για παράδειγμα, τους αναγνώστες ότι μέχρι σήμερα πέντε φίλοι από το Facebook έχουν δηλώσει ότι τους αρέσει το συγκεκριμένο άρθρο.

πηγή-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου